Lunes, 01 de septiembre de 2014

Manuel Fernández Amor

Manuel Fernández Amor (Ribadeo, Lugo, 24 de desembre de 1896 - A Corunya, 3 d'abril de 1978) fou un compositor espanyol.

Formant part de la banda de música del regiment d'Isabel la Catòlica, de guarnició A'Corunya, es donà conèixer com a fàcil i inspirat compositor. Això el portà a la direcció del cor regional gallec Cántigas da terra, en el qual, a més d'una meritòria tasca folklòrica, realitzà no menys important de educació artística. Prèvia oposició ingressà en el Cos de músics majors de l'Exercit, sent destinat a Càceres, on també es féu notar ben aviat per la seva competència i les grans dots de mestre.

En la capital extremenya li fou oferta la direcció de la Masa Coral Cacereña, i a tan gran altura sabé col·locar-la en breu temps, que al presentar-se amb ella a Madrid en ocasió de les festes de la República (juny de 1931), aconseguí l'èxit més rotund, sent amplament ovacionada, sobre tot en els cants de sabor andalús i en les tonades de caràcter muntanyenc i poesia arcaica a les que Fernández Amor sabia dar un relleu excepcional, oferint-les plenes de vida i color com superbes mostres de tresor folklòric d'aquelles regions.

Bibliografia

Enciclopèdia Espasa Apèndix núm. V, pàg. 166


Publicado por a333 @ 19:20  | hist.ribadeocontemporanea
Comentarios (0)  | Enviar
Comentarios